Skip to main content

Posts

#celotehnaurve : New theme?

Hello peeps!

Amacam, cantik tak theme ni? Obviously, theme ni blogger yang punya, and I tak sempat nak touch up.. So, nanti-natilah I touch up...

For mean time, I just nak share some of my idea for writing thingy... And, actually, I nak tanya pendapat korang on what should I do?

A : Keep having crush at him secretly
B : Just forget him lah stupido!

Okay, I crush dekat sorang mamat ni... Lets just say I called him Fanta, because his name first letter also F.. To make it short, I pretended to be someone else and I wasep him!! Gotchaa! And the whole bloody things happens..

1. The most 'tragic' literally, is he know its me... Okay, adik-adik ke kakak-kakak ke, ni pesanan daripada insan yang tak berapa nak arif sangat soal benda-benda laguni, but... Keep your crush feelings privately until you know how he sees you... My mistake was, I was being obvious about me having crush on him and lmao he was annoyed! F*ck!

2. Since I know, he is pissed off about that, I decided to stop having …
Recent posts

#naurvesidea : MASIH MILIKMU

Hello peepss!!!!
So, guys.. Again, a fresh new idea just came into my mind and I decided to write them straight away like, right now.. But, nah.. there's no way giving to you all the details.. I am going to give to you just a glimpse of it.. So, stay tuned... And please keep supporting me, guys....
Its a story betweeen Emilia Haura' and Qairul Ejaz who was separated from each other for ten years. They are actually a loving couple right before Qairul's mom step in and for sure didn't want the poor Emilia to be Qairul's women.
So, the witch send Emilia to the Europe 'to further study abroad' and since Emilia is an orphan who lives with her only aunt who is also hating her,  things making her business much easier ...  But before that, Emilia had warned her that she will come back and make the witch begging her to get back with Qairul...
Ten years later, where Qairul had already engage to Mia for about two years, and also their company was miraculously saved from …

#mininovel : HIS BRACELET

Hello peeps!!

Okay guys... Nana dah habis karang, okey tak sebenarnya on the way nak habis... Lama tak mengarang, rasa awkward pulak bila baca balik...
So, Nana harap korang enjoy baca... Kalau ada any aspect lacking, just tell me, okay, guys?

HIS BRACELET
Aku melihat inai yang siap berukir di tangan… Cantik.. Aku tersenyum.. Ya Allah, dah nak kahwin dah aku.. Bukan tahun depan atau bulan depan atau minggu depan tapi esok! Cepatnya masa berlalu.. Dah genap dua puluh lima tahun dah aku rupanya..
Esok pagi tepat sembilan pagi, aku akan dinikahkan dan terus bersambung dengan majlis persandingan.. Bakal suami? Jangan terkejut ye, si badan pengantin sendiri saling tidak mengenali antara satu sama lain.. Biasalah kalau perkahwinan yang diaturkan keluarga..
Jangan risau, ini bukannya macam dalam drama, kena paksalah.. kena tangkap basahlah… Tidak sama sekali.. Aku dengan secara sukarelanya bernikah dengan pilihan mama sebab memang aku yang suruh mama carikan.. Mana tidaknya, mama dah tetapkan ‘d…

First post for 2016 & 2017 ???

Hello peeps!!

Finally, I made a comeback......

Kk, stop being so gedik... okay, dah lama gila kan Nana tak update blog.. Almost two years guys.. Waahh, and I just realized that actually my blog already catch people attention!

Thank you sangat-sangat korang!!!

Okay, sekarang ni Nana sedang study dekat matrik.. So life is super busy!! I repeat, SUPER DUPER BUSY...

Anyway, Nana saja nak buat post mukadimah ni, before starting a real new post... And just now, an idea just pooff into my mind, so tengoklah, kalau Nana boleh habiskan that story this night, I will post it later a.s.a.p..

And one more thing, "tak takut ke idea ni kena curi, or maybe kena ciplak," .... Guys, the one I will share it here will be just a draft.. So, Nana tak payah nak risau... Sebab apa? Sebab tu cuma draft, and if ada si lahanat nak curik, silakan..

Because why? Sebab Nana akan produce a new better edition of that!

Eh, jap! Haha... Okay, Nana mengaku blog ni macam kosong, plain gila... But, kalau Nana …

Mini Novel #2 : Sayang kau pakcik kedut (1)

Adam yang sedang membeli lauk di sebuah gerai berpaling.. Sebuah motor yang sedang meluncur laju di atas jalan menarik perhatiannya.. Gadis bertudung merah itulah penunggangnya.. Tapi, belum sempat dia berbuat apa-apa, gadis itu dah lesap..
“Laju betul orang kat sini bawak motor ye mak cik..” Tanya Adam sambil menghulurkan not sepuluh ke arah mak cik si penjual..
“Eh, tak adalah.. budak-budak jantan macam biasalah bawak laju, tapi si Adel ni, entahlah.. Kita tegur dikatanya mana ada bawak laju.. tapi baik budaknya..” Terang mak cik Senah sambil menghulurkan kepada Adam bakinya..
Adam masuk ke dalam kereta.. Enjin dihidupkan.. Adel? Cantik..

Aku masuk ke dalam rumah bersama barang yang aku beli.. Badan aku hempaskan ke atas katil.. Ah, cepatnya masa berlalu! Dah nak kahwin dah aku.. Wah, rasa macam baru semalam aku masuk sekolah menengah..
Telefon yang berdering mematikan lamunan aku.. Si sewel senget.. Ahhh! Apa dia nak lagi?!
“Helo!” Sapaku kasar..
“Waalaikumussalam.. Kau dah cakap dengan m…

Mini Novel #2 :Sayang Kau Pak Cik Kedut (2)

“Adel..” Keluh Dazrin perlahan tapi dapat didengari Johanna.. Johanna memandang suaminya.. Ah, cukuplah perempuan tu dapat hati mummy dan mama, takkan hati laki aku sekali?
Dazrin yang tiba-tiba ketawa kuat menyebabkan Johanna turut memandang hadapan.. Senyuman turut terukir melihat pasangan bahagia tu sama-sama terjatuh dalam kolam renang..
“Jomlah sayang.. Kesian diorang..” Dazrin menarik isterinya ke kolam untuk membantu pasangan itu keluar dari kolam..
Dazrin menghulurkan tangan kepada Adam manakala Johanna menyerahkan tangan kepada aku.. Terkejut jugak aku tapi bila tengok senyuman dia yang ikhlas tu, aku turut tersenyum ke arah nya..
“Sayang..” Signal yang Adam bagi kepada aku menyebabkan kami berdua menarik pasangan tu masuk sekali ke dalam kolam renang.. Memang bergelak sakanlah kami.. Dengan masing-masing menjirus air ke arah masing-masing..
“Ya Allah..” Kata seseorang mematikan tingkah kami semua.. Kak ngah dan abang ngah mencekak pinggang melihat telatah kami.. Sebelum diorang d…