Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

WOW!!! Kreatif??

Assalamualaikum!
Awesome... awesome..... 
Gila gempak!
Kreatif... Kreatif..

Gila bapak kreatif!

Entah hape2 lak Nana tetengahhari rembang ni... Hehe.. Ntah apa yg awesome sangat tu?! Mende pelah yg kreatif nih?
Haha... Harini NAna nak promote blog orang lagi... *buat tebiat!
Nana suka baca mende-mende kreatif yang sis ni coretkan dalam blog dia 
------------->  Sis MasZie
Apa yang awesome nye? Awesome promote blog orang je?!
Eh.. Sabar! Sabor!
Tengok gamba ni, Nana ambik dari blog Sis MasZie ......

Awesome tak? Awesome kan?

Tak yah tipulaaa... NAna nampak dari sini... *merepek lagiii..

Ha, kreatif giler kan? Nana suka tengok.....  Style yang Nana paling suka,  Na buat pun senang... Korang? Ada banyak lagi entry-entry Sis MasZie pasal mende-mende kreatif ni, tengok tau!

Betul, Nana tak tipu.. Latest entry die,



*mende kuning tu popcorn...
Okaylah... Bye! *Nak tunggu entry review Sis Kiera utk blog NAna... And lepastu promote dia pulak... Haaha.. P/S : Nana rasa macam suka je promot…

Blogwalking CNY bersama AyuInshirah

Assalamualaikum!

Hey,,, jom join!
Yang bestnye syarat die sangat simple! Follow je blognye!
Itulah sebabnye Nana suka join mende-mende laguni... Takpayah nak follow bebanyak blogger macam GA tuh... 
Bab GA, nanti-nanti je lah Nana join.... Bila dah 'famous' dan ada kedudukan yang kukuh.... Barulah senang sikit Nana nak menang kan? Hehe...
LAgipun Nana tau susah sikit Nana nak jadi 'famous' sbb blog Nana ni macam untuk suka suki... Kalau Nana buat blog tutorial, senanglah sikit kan? Tapi, NAna malaslah nak godek-godek cara hias blog blalala...
Hehe.... Follow tau! And doakan Nana berjaya!

First time _ _"

Assalamualaikum...
First time? Ape bende yg first time ni? Sampai nak buat sebagai entry bagai! Hehe..
Ha, Nana tersenarai dalam pemenang segmen pencarian bloglist mama. Tak sangka menang, sebab Nana pun baru newbie kat blog ni... 
Gila kau aku dapat?! Haha...
See, nampak sangat kan Nana ni FIRST TIME , dapat mende mende laguni.... 
Mende nilah yang Nana dapat :
Klik sini
Ha.... thanks so much, mama , Ha... 
* tak tau na cakap apa dah! Apepun thanks, mama ...

Sampai terdouble no Nana dekat senarai pemenang tu.. Kesian mama, penat! hurmmmm

Arm, lagi satu, nilah FIRST TIME Nana bubuh (letak) Bloglist kat blog Nana ni... Nak bagi lawa, on the way!

Nana buat bloglist ni, untuk menepati syarat mama..... Tak mau kehilangan peluang gile terbaik ni... hehe

Dan untuk nak tambah blog dalam mende tu, sapa nak! Sila komen!

*walaupun x ramai yg akan view (maklumlah follower pun baru 50) , tapi manalah tau Nana ada rezeki ke jadi famous blogger nanti, kan?

Doakan Nana!
Oklah bye! Hehe...

Dengki ??

Assalamualaikum!
Dengki? Apa dengki-dengki ni? Nana dengki kat sapa lak ni?
Heh, takda la...
Nana buat blogwalking tadi... Baca entri kawan kita ni --------> Azwa
Jangan lupa lawat dia nanti....
Hehe... dok promote blog orang pulak! Ha, nak Nana promote blog korang, buat entri bebagus, nanti contact Nana dekat cbox! Cepat! Sebelum Nana balik hostel, balik hostel pulaklah Nana update blog... huh,
OKaylah... Harini Nana nak cerita pasal dengki... Entah sesuai ke tak tajuk ni, Nana pun tak taulah, sebab terganggu sikit dengan cerita cina yang best skunk ni... 
The Soccerer and White Snake
Best giler!
Bca cerita ni dulu... Nana ambik dari kawan blogger kita ni, ----------> Mutiara hati
Ada satu kisah yang cukup popular antara si anak, si ayah, dan seekor keldai. Ketika dalam satu perjalanan menuju sebuah destinasi. Si ayah menarik keldai dan si anak menunggang diatas keldai tersebut. Lalu di sebuah kampung. Kemudian orang kampung disitu mengutuk si anak. Kata mereka sepatutnya anak …

Pencarian Bloglist Mamaniza

Assalamualaikum
Korang, jomlah join segmen ni... Pleaseeee.... Jom Jom Jom

Macam best je
Macam okay je..
Macam.... jom join!
Hihi...
Biarpun korang dah famous, famouskan lagi.. Hehe
*merepek lagi..
Sekian Bye!

Dah biasa dah

Assalamualaikum..
Ha, apa yang Nana dah biasa sngat ni?
Nana baru balik dari 7E (7 Eleven) , alah setakat nak pergi beli aiskrim sebatang, Nana pakai je baju pelasah rumah. Bila nak bayar, pakcik cashier cakap macam ni " Semuanya lima ringgit, KAK"
Nampak tak perkataan yang Nana bold dan besarkan tu? Hei, Nana baru nak masuk alam enam belas tahun laa! Huh, tapi macam yang Nana buat kat tajuk, Nana dah biasa dah!
Ada orang kata Nana ni dah kahwinlah, dah kerjalah, blalalala....
Pastu bila balik rumah pulak ada budak pompuan kecik comel cakap laguni pulak " Kakak, kakak, kenapa muka kakak ada bintik bintik"

Betapa 'annoyingnya' Nana, ha, macam beruk kat atas nilah! Haish, apalah nasib aku harini!
Okaylah.. Nana off dulu... Ini ada 'cenderahati' untuk korang.. *angkat tangan garu kepala!

Sekian,Bye!

Macam Pinky jerr?

Assalamualaikum
Okaylah...Nana still akan update blog walaupun dah tengah malam bebuta nieyh.. Seharian Nana habiskan masa dok godek-godek blog ni. Korang rasa acanne? Ok tak?
Macam comel je?
Macam pinky jerr?
Macam gedik jerr?
Macam okay jerrr?
Haha. Sampukan macam cantik je, macam comel je oleh syasaya solero masih belum terubat... *merepek lagi..
Walaupun macam tak de orang nak komen je, Nana still berharap kekalau ada orang yang sudi nak komen, yelah Nana nak tau jugak, apa pendapat korang hasil godekan Nana ke atas blog ni. Macam okey ke, macam gedik ke....
Itupun bila Nana *kalau ada rezeki* dah jadi famous blogger.. Chewwwahh... melampau sangat tu. Baru tak sampai setahun jadi blogger ada hati!
Apepun korang nak komen, komenlah. Its up to you. Its your right but not harsh words.
Nana ingatkan nak godek bab hias menghias tang komen mengomen tu tapi malam dah buta sangat ni.. Mata pun macam ada lori kontena dok kat atas mata. *ngantuk sangat dah ni tapi menggedik nak update.
Ala…

Thanks

Assalamualaikum
Tengok ni..

Banner Nana... Cantek tak?
Lawa kan?
Nana suka!
Haha... Thanks sesangat buat Wanie.. Nana tak reti nak godek-godek bende macamni.. Thanks again sbb dia sudi buatkan. Maklumlah Nana ni still newbies.. Baru start hujung tahun lepas...
Apepun... Tima kaceh bebanyak!!
Credit : Wanie

Nana Suka !

Asslamualaikum..
Ha.. Apa yang Nana suka sangat ni??
Nana sangat suka sebab blog dia dahlah cantik freebies pulak comel comel.. Banyak pulak tu.. Sape tak suka??
Ni link die...
http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/
BukaK tau.. Tengok kat freebies dia... Ha, comei kan?
Tengok ni...
Freebies : Simple Header Part12 (Bersambung) Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Sepatutnya hari ni tieqa dah kena balik hostel. Tapi tak tahu la nak bertolak pukul berapa. So sementara ada waktu terluang ni, tieqa ada sediakan beberapa header utk korg. Kalau nak guna. Silakan. Tapi tinggalkan komen dulu.  Berukuran : 900 x 300 http://i.imgur.com/yEad4.png http://i.imgur.com/Zlr9c.png http://i.imgur.com/Binre.png http://i.imgur.com/SNro8.png http://i.imgur.com/WuKyP.png http://i.imgur.com/DRLuN.png http://i.imgur.com/05jzO.png Posted by at 1:29 PM Kak Tiqah, sorry eh... Nana dok kopi dan pasta akak punye page >< .... Your freebies comeii sangat sampai terterbitlah post ni... Ok Kak T…

HANDPHONE GIVEAWAY BY SYUHADA 1981.COM

Senarai Hadiah
Top Referral
Louis Vuitton atau Gucci Handphone (bernilai RM450.00 setiap satu)  + RM 50.00 x 4 pemenang

Random
Solat Perfume (RM50.00 setiap satu) x 6 pemenang - See more at: http://www.syuhada1981.com/2014/01/handphone-giveaway-by-syuhada1981com.html#.UuNn3Puwpkj Senarai Hadiah
Top Referral
Louis Vuitton atau Gucci Handphone (bernilai RM450.00 setiap satu)  + RM 50.00 x 4 pemenang

Random
Solat Perfume (RM50.00 setiap satu) x 6 pemenang - See more at: http://www.syuhada1981.com/2014/01/handphone-giveaway-by-syuhada1981com.html#.UuNn3Puwpkj Senarai Hadiah
Top Referral
Louis Vuitton atau Gucci Handphone (bernilai RM450.00 setiap satu)  + RM 50.00 x 4 pemenang

Random
Solat Perfume (RM50.00 setiap satu) x 6 pemenang

Lyrics : Sang-eo-reul sa-rang-han in-neo.

Sad songs :'(
Romanized:
Νallo halsu eobsseossjiman
cheoeum bodeon, geuddae bootteonga bwa
naegerowa nareul dachige, hal geotdo nan ara Νeomoo manhi nolrajido
seolrejido apeujido~malgo
kaggeumssikeun jiroohadamyeo
ttoojeonhaneun sarang Pyeong beomhaedo geureon sarang,
hago sipeun nae mam ani
moreuncheok haneun nega miwoseo,
geuman doogodo sipjiman Neo eobsineun andwineungeol,
neojochado algi ttaemoone
neoege boodamjoo~gin sirheo,
(sipjiman) jigeumdo ne gyeotte isseo,
seulpeuge na Neon dareun ma~reul, haryeoneunde
saranghanda meonjeo mareul hamyeon
neoneun eoddeon pyojeong jieul~ji
neomoo goonggeumhae Mallo halsu issneun sarang
geuraeyaman nae mam ani
moreuncheok haneun nega miwoseo
geuman doogodo sipjiman
Translation :
I couldn't say with words but I think it was from the beginning
Come to me, though I know that you will hurt me
Don't be too suprised, or too excited, or too hurt
But a love that sometimes complains and is jealous
Even if it's normal, do you know that…