Wednesday, April 16, 2014

apabila dot hijau menghilang...

assalamualaikum

dot hijau menghilang????

dot hijau??

huh... mesti korang pening skunk ni kan?

okay, nana bagi klu... 


dah dapat klu??? tak dapat lagi????

haisshhh....

maksudnye, bile kawan baik nana dah tak online fb....

sedih tau!

rasa macam nak nanges sebab nana dah pindah sekolah lain tingggal dia kat sekolah lama...

rindu zaman waktu f3 dulu... waktu 'havoc' haha..

waktu nana buat status tu rasa macam nak nangis tapi nana kene tabah kan?
betul tak?
  
So, nana nak pesan, hormatilah orang yang ada di sekeliling kita sebelum depe menghilang depan mata kta...

Nana dah rasa sakitnye....

jangan jadi macam nana tau!

Lagi satu, korang doakanlah kawad PBSM sekolah nana (SESERI) at least 5 ke atas... Nana join kawad ni tau! 

penatnye, Allah je yang tau!

Okaylah tu je... Bye...

P/s: Nana mungkin tak akan bukak blog ni buat beberapa minggu, taklah... beberapa hari, untuk fokus dalam pelajaran... pekse tengah taon dah dekat so nanakene fokus!!!

Doakan nana ye!

Lots of love, nana

Sunday, April 13, 2014

SEDih di hari minggu

Asslamualaikum...

Huh.... yes.. I am very sad now...

Nana sedih... okay ce bace ni dulu...


itu, nana punye fb ststus.... see? Waktu nana tulis status tu, air mata nana dah bergenang... Sedih dan sakit hati bercampur sekali...

Yelah, siapa tak sedih kalau kawan baik kita sendiri tak balas mesej kite. dan yang paling menyeksakan sekali bila dia seolah-olah turn off chat bile kite tegor die...

Apa salah nana?

Then, nana baca balik apa yang kiteorang chat sebelom ni, ape lagi, terus banjirla (nangis) jawabnye...

Even kalau dulu, waktu nana tangah angin, dia tak pujuk nana tapi dia ada duduk di sebelah nana.. Tapi sekarang? Dia dah tak de untuk dududk di sebelah nana yang tengah angin dan tanpa disangka sangka dia lah punca nana naik angin!

Sebelom tu, nana memang dah naik angin dengan hantu sekor ni... Tengok,

 nampak tak yang nana highlight tu...

memang cari pasal betul! masalah ape? jeles cakap... nampak sangat si tahyul tu pengecut, sebab ape tau, dia tak bagi link url dia....

Derrr,, nak uji kesabaran aku ker? so then makin sikit orang yang nak menjelajah blog aku yang ko kata 'tak cantik' ni?

Aku pun manusia biase gak! Sape tak naik angin, tak de angin tak de ribut tetibe tinggalakan ayat taik yang macam tu...

Amninuu, nama dah sedap dah tapi tak tau lah kot kalau ko gune name orang lain kan?

Ko sape nak cakap blog aku ni lawa ke tak ke? Ko yang godek-godek kod die ke? ko yang search freebies2 tu ke?

Haih... naik angin betul! Semoga kita berjumpa dia akhirat nanti... bukan nak buat apa pon, just nak tengok muka kau je! then, ko nak masuk syurga, masuklah!

Masuk syurga? Dengki ko tu dah campak kemana?

Issh! Sakit hati betulla!

Dahla... assalamualaikum

Friday, April 4, 2014

Esok (sabtu) sekolah? umph!

Assalamualaikum...

Selamat sejahtera...

huhu....

ESok sekolah  :(

Habis hari cuti.... Dahlah sabtu dan ahad tu cuti yang paling dinantikan bebudak asrama macam nana ni...

Bad news:

Keluar bandar nana (bukan nana je tapi semua pelajar SESERI) kene tarik :(

ummmm....

Tak boleh nak outing dengan kawan! Spoil betul!

Sebabnye? huh, itu rahsia....

Harini nana happy je sepanjang hari... NAna pun tak taulah kenapa tapi baguslah kan? haha...

Okaylah tu je kot... Ada pepe nanti jelah nana tambah... Bye!

*nak buang mende yang tak patut kat blog ni....huhu

Thursday, April 3, 2014

Sudahlah!

Assalamualaikum!

Selamat sejahtera!

Huh!

Nana dah fed up! Diberi harapan palsu lagi!

Pasal apa lagi kalau bukan bola jaring tu... Sedih laaa....

Dahlah!

And now!

Nana dah fed up! Frust tak terpilih haritu tak hilang lagi, ditambah pulak dengan diberi harapan palsu macam ni!

Tak pelah!

Nana REDO!

Nampaknya, waktu PJ jelah waktu untuk nana bermain! So, Nana akan main sungguh-sungguh!

Tu je! 

Melepaskan geram jap *sengal 

Huhu... BUbye! 

nota kaki: PJ= pendidikan jasmani...

Dah pukul 5.42 dah? 6.15 ptg dah nak masuk dm... makan malam......

Menu? Tak pulak nana ingat tapi minum petang tadi : BURGER! : D ... haha... nampak tak kegirangan disitu? itu je le kot makanan segera dekat sini...

Maggie? HARAM! lol.... tak boleh bawak je.. bukannya haram memakannya... hehe..

Dahla... sempat pulak melalut.. padahal dah cakap bye! Lagi sekalilah,

BYE!!!

Wednesday, April 2, 2014

Nana nak jadi pemain bola jaring!!!!

Assalamualaikum!

Hui hui!!! Hehe...

Hummm... doakanlah nana supaya nana dapat menjadi sebahagian pemain bola jaring... Sebagai pemain simpanan pun jadilah!

Becoz, Nana suka sangat sangat sangat main bola jaring!

Apa yang speselnye bola jaring sampai nana suka sangat sangat sangat, entahlah but Nana memang suka sangat.

Sebelum ni nana ada pergi untuk pemilihan tapi tak terpilih... Nana dah bagi full commmitment tapi nana tak sehebat kengkawan nana yang lain tu.... hmmmm...

tapi malam tadi depe panggil balik nana sebab tak cukup player tapi nana kene lah tunjukkan yang nana boleh main!

Kengkawan kelas nana sume tak percaya yang nana tak terpilih untuk mian bole jaring, sebab depe kate nana hebat! Oh, kengkawan yang nana sayangi, sehebat mana pun saya hebat lagi depe yang terpilih. Apepun, petang ni nana akan buat yang terbaik! Doakan nana!

Kalau ikutkan harini nana nak buat puasa sunat tapi dah kene turun padang untuk main netballl pulak, :(/ .. Na otttokhae?!

OKaylah tu je... Nana baru balik dari sekolah, tengah duduk lepak dalam dorm sementara tunggu azan Zohor... Lepasni prep, lepastu main netball... Tetibe rase takut pulak!

Nervous, neves, neves!!!!

Doakan nana!

Dan nana harap depe tak bagi harapan palsu dekat nana. tolonglah, nana berharap sangat!

Okaylah tu je!

nota kaki : tak de pe pun.. hehe *sengal!

Bye!

mengapakah???

Assalamualaikum!

Sedih ni... sedih ni...

Nak tau sebab apa?

Sebab, makin hari makin berkurang pulak jumlah follower tu....

Nana ada buat salah apa-apa ke? Hemmm... 

Kalau ada, sarilah... NAna pun tak sedar Nana dah buat salah... 

Disebabkan tu, Nana dah buat blog baru... blog yang ni umpama diari nana je... Tak de dah perkongsian bla bla bla...

Kalau rajin mailah jenguk, tapi tak banyak entry lagi lah...

Klik sini....

Tu je, Bye!

#celotehnaurve : CRUSHING FANTA?

Hello peeps! Amacam, cantik tak theme ni? Obviously, theme ni blogger yang punya, and I tak sempat nak touch up.. So, nanti-natilah I touc...