Skip to main content

First post for 2016 & 2017 ???


Hello peeps!!

Finally, I made a comeback......

Kk, stop being so gedik... okay, dah lama gila kan Nana tak update blog.. Almost two years guys.. Waahh, and I just realized that actually my blog already catch people attention!

Thank you sangat-sangat korang!!!

Okay, sekarang ni Nana sedang study dekat matrik.. So life is super busy!! I repeat, SUPER DUPER BUSY...

Anyway, Nana saja nak buat post mukadimah ni, before starting a real new post... And just now, an idea just pooff into my mind, so tengoklah, kalau Nana boleh habiskan that story this night, I will post it later a.s.a.p..

And one more thing, "tak takut ke idea ni kena curi, or maybe kena ciplak," .... Guys, the one I will share it here will be just a draft.. So, Nana tak payah nak risau... Sebab apa? Sebab tu cuma draft, and if ada si lahanat nak curik, silakan..

Because why? Sebab Nana akan produce a new better edition of that!

Eh, jap! Haha... Okay, Nana mengaku blog ni macam kosong, plain gila... But, kalau Nana nak renovate blog ni, take time... So, sabarlah kejap ehhh.. Nana kat matrik ni pun dah tak lama dah... Yeay!!

Keep reading, guys!

Comments

Popular posts from this blog

Mini Novel #2 : Sayang kau pakcik kedut (1)

Adam yang sedang membeli lauk di sebuah gerai berpaling.. Sebuah motor yang sedang meluncur laju di atas jalan menarik perhatiannya.. Gadis bertudung merah itulah penunggangnya.. Tapi, belum sempat dia berbuat apa-apa, gadis itu dah lesap..
“Laju betul orang kat sini bawak motor ye mak cik..” Tanya Adam sambil menghulurkan not sepuluh ke arah mak cik si penjual..
“Eh, tak adalah.. budak-budak jantan macam biasalah bawak laju, tapi si Adel ni, entahlah.. Kita tegur dikatanya mana ada bawak laju.. tapi baik budaknya..” Terang mak cik Senah sambil menghulurkan kepada Adam bakinya..
Adam masuk ke dalam kereta.. Enjin dihidupkan.. Adel? Cantik..

Aku masuk ke dalam rumah bersama barang yang aku beli.. Badan aku hempaskan ke atas katil.. Ah, cepatnya masa berlalu! Dah nak kahwin dah aku.. Wah, rasa macam baru semalam aku masuk sekolah menengah..
Telefon yang berdering mematikan lamunan aku.. Si sewel senget.. Ahhh! Apa dia nak lagi?!
“Helo!” Sapaku kasar..
“Waalaikumussalam.. Kau dah cakap dengan m…

Mini Novel #2 :Sayang Kau Pak Cik Kedut (2)

“Adel..” Keluh Dazrin perlahan tapi dapat didengari Johanna.. Johanna memandang suaminya.. Ah, cukuplah perempuan tu dapat hati mummy dan mama, takkan hati laki aku sekali?
Dazrin yang tiba-tiba ketawa kuat menyebabkan Johanna turut memandang hadapan.. Senyuman turut terukir melihat pasangan bahagia tu sama-sama terjatuh dalam kolam renang..
“Jomlah sayang.. Kesian diorang..” Dazrin menarik isterinya ke kolam untuk membantu pasangan itu keluar dari kolam..
Dazrin menghulurkan tangan kepada Adam manakala Johanna menyerahkan tangan kepada aku.. Terkejut jugak aku tapi bila tengok senyuman dia yang ikhlas tu, aku turut tersenyum ke arah nya..
“Sayang..” Signal yang Adam bagi kepada aku menyebabkan kami berdua menarik pasangan tu masuk sekali ke dalam kolam renang.. Memang bergelak sakanlah kami.. Dengan masing-masing menjirus air ke arah masing-masing..
“Ya Allah..” Kata seseorang mematikan tingkah kami semua.. Kak ngah dan abang ngah mencekak pinggang melihat telatah kami.. Sebelum diorang d…